Coronavirus – Mondzorg Groesbeek – Groesbeek

Coronavirus

Coronavirus informatie

(aangepast: 16-11-2021)

Mondzorg Groesbeek is open voor reguliere behandelingen, ondanks de COVID-19 uitbraak.

Wij werken volgens de richtlijnen opgesteld door onze beroepsvereniging KNMT en de RIVM en dit doen wij al sinds mei 2020.

Wij zorgen voor een veilige omgeving.

Wij verzoeken u daarom om tijdens uw bezoek aan de praktijk een mondkapje te dragen.

Bij binnenkomst en bij vertrek kunt u uw handen desinfecteren.

De wachtkamer is ruim (de lange tafel is “hopelijk” tijdelijk, even ergens anders ondergebracht), maar soms is het onverwacht wat drukker.

Houdt 1,5 meter afstand van anderen en indien er meer dan 5 personen in de wachtruimte aanwezig zijn, dan verzoeken wij u even buiten te wachten.

Heeft u Corona of klachten passend bij een infectie met Corona ( koorts of verkoudheidsklachten ), dan stellen we een afspraak uit tot de klachten 2 weken over zijn.  Ook als u recent contact gehad heeft met iemand met bewezen Corona infectie stellen we de afspraak uit. Heeft u ernstige gezondheidsproblemen en denkt u momenteel kwetsbaar te zijn dan is het verstandig dit te melden bij het maken van de afspraak. Wij houden daar natuurlijk rekening mee.

Enkele dagen voor uw afspraak ontvangt u, indien uw mailadres bij ons bekend is, een herinneringsmail voor uw afspraak. Daar is ook een link aan toegevoegd met een Corona-vragenlijst. Wij verzoeken u deze in te vullen, zo kunt u en kunnen wij checken of wij u kunnen ontvangen voor de afspraak. Mocht daar een negatief advies uitkomen, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met de praktijk voor het bespreken van de mogelijkheden.

Als u daarom op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt,  dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen voor overleg. Kom dan niet langs!

 • Bent u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
 • Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptomen die passen bij corona: verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn), hoesten,  verhoging of koorts (meer dan 38⁰C), kortademigheid of benauwdheid of reuk- en/of smaakverlies?
 • Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 • Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u nu huisgenoten met corona?
 • Bent u in (thuis)quarantaine (of zou u dit moeten zijn)*?
 • *(verplichte quarantaine: vanwege nauw contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?

Extra aanwijzingen:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen komen.
 • Volg de aanwijzingen van onze medewerkers op.
 • Er mogen max. 5 personen in de wachtkamer. Mogelijk vragen wij u buiten te wachten.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider  meekomen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden.
Voor sommige behandelingen zullen we u 1 minuut laten spoelen.
In de behandelkamer houden we ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Bij vragen schroom niet om te bellen en te overleggen.

Bedankt voor uw begrip.

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

Coronavirus en uw mondzorg

Mondzorgpraktijken hebben de afgelopen weken hun dienstverlening aangepast: ze waren vooral open voor het verlenen van spoedeisende hulp. Daarnaast is er hard gewerkt om de praktijken voor te bereiden op de anderhalvemetersamenleving. Het is nu dan ook weer mogelijk om de reguliere zorg geleidelijk op te starten. Hier leest u hoe u zich voor kunt bereiden op een bezoek aan uw praktijk.

Ga naar allesoverhetgebit.nl

Zelftest: Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.

ONLINE AFSPRAAK MAKEN

Om u nog beter van dienst te zijn wij nu ook bereikbaar via Internet. Per 12-11-2021 is onze praktijk overgestapt naar een ander software programma. Hierdoor is het online afspraken maken en het inloggen veranderd.

Online afspraak maken